بزرگترین چاپگر سهبعدی جهان معرفی شد؛ ساخت یک خانه کوچک تنها در 80 ساعت
چاپگر سهبعدی جدید دارای مزایای فراوانی است؛ خانههای تولید شده توسط این چاپگر به صرفه هستند و کمترین اثر کربن را دارا هستند.
دانشگاه مین در آمریکا در سال 2019 از یک چاپگر سهبعدی پرده برداشت که در کتاب گینس به عنوان بزرگترین چاپگر سهبعدی جهان شناخته شد. این چاپگر توانایی ساخت یک خانه با مواد قابل بازیافت را داشت که به اندازهی تقریبی 55 متر مربع بود. در حال حاضر، این دانشگاه رکورد خود را ارتقا داده و از یک چاپگر بزرگتر بهره برده است که میتواند تنها در 80 ساعت یک خانه کوچک را ساخته و ارائه دهد.
براساس گزارش شبکه ABC News، چاپگر جدید با نام FoF 1.0 چهار برابر بزرگتر و سریعتر از دستگاه اول است و میتواند اشیایی با مقاومت بیشتری را نیز چاپ کند. با استفاده از این دو چاپگر، میتوان خانههایی با هزینه مناسبتری ساخت. ایالت مین آمریکا، برای ساکنان خود، به 80 هزار خانه دیگر در شش سال آینده نیاز دارد، اما با کمبود نیروی انسانی مواجه است. حالا این دو چاپگر سهبعدی میتوانند در این امر بسیار کاربردی باشند.
ساخت خانه با استفاده از چاپگر سهبعدی
دانشگاه مین، با ارائهی چاپگر FoF 1.0، میخواهد نشان دهد که چگونه میتوان با استفاده از این دستگاه، خانهها را بهطور کامل با ردپای کربنی کمتری ساخت. بر اساس گزارش سازمان ملل، صنعت ساختمانی مسئول حدود ۳۷ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی است که بیشتراً ناشی از تولید و استفاده از موادی با ردپای کربنی بالا مانند سیمان و فولاد است.
همچنین، هزینه ساخت خانهها با چاپگرهای سهبعدی به دلیل مصرف کمتر نیروی انسانی و استفاده از مواد اولیه ارزانتر است. از سوی دیگر، مواد ساختمانی این خانهها قابل بازیافت هستند که مزیتی منحصر به فرد در مقایسه با مواد معمولی ساختمانی دارد. به عبارت دیگر، میتوان این خانههای چاپی را تخریب کرد و دوباره از مواد آنها در چاپگر بهره برد.
با توجه به قابلیتهای چاپگر FoF 1.0، این دستگاه میتواند اشیایی با ابعاد 29 متر طول، 10 متر عرض و 5.5 متر ارتفاع را چاپ کند و در هر ساعت به 227 کیلوگرم مواد اولیه نیاز دارد. با سرعت چهار برابر بیشتر از روشهای مرسوم، این چاپگر میتواند یک خانه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.