بازی ویزیون

صفر تا 100 بازی مافیا 🪓| این مطلب پر از دروغ است!

بازی مافیا چیست

بازی مافیا یا گرگینه یک بازی گروهی هیجان انگیز که با تعداد شرکت‌کنندگان حداقل شش نفر و بیشتر اجرا می‌شود. این بازی عمدتاً به صورت رومیزی(برد گیم) و با کمترین امکانات انجام میگیرد. در این بازی، شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم می‌شوند: گروه مافیا و گروه شهروندان. نقش‌ها در ابتدای بازی به طور مخفیانه برای هر بازیکن تعیین می‌شود. اعضای گروه مافیا تلاش می‌کنند توسط اقدامات مخفیانه و در شب، شهروندان را از بازی خارج کنند. در مقابل، شهروندان باید توانایی شناسایی اعضای مافیا را پیدا کنند و سعی کنند شهر خود را از تهدید مافیایی نجات دهند.
بازی مافیا دارای دو فاز مهم است: فاز شب و فاز روز. در فاز شب، اعضای مافیا تصمیم به انجام قتل می‌گیرند و در مقابل، شهروندان باید تلاش کنند تا خود و شهر را از تهدید مافیا نجات دهند. در فاز روز، شرکت‌کنندگان به مذاکره، تبادل نظر و بحث می‌پردازند تا نقش اعضای مافیا فاش شود و آن‌ها را از بازی حذف کنند.
اگر اسم بازی مافیا را شنیده اید ولی نمی‌دانید چرا تا این حد در دنیا محبوب شده است، در ادامه این مطلب با مجله اینترنتی تاپ10باز همراه باشید تا با روش دقیق اجرای این بازی و دلایل محبوبیت آن آشنا شوید.

تاریخچه بازی مافیا

بازی مافیا یا گرگینه که یک بازی جذاب و محبوب در بین نوجوانان و جوانان می‌باشد توسط دیمیتری دیویدف در دانشگاه دولتی مسکو و در سال ۱۹۸۶ خلق شده و از آنجا به سرعت در روسیه و دیگر کشورهای دنیا راه یافته است. در دهه ۱۹۹۰، به اروپا و سپس به ایالات متحده آمریکا کشیده شد و در دهه ۸۰ شمسی وارد ایران شد. این بازی در کشورهای مختلف با سناریوهای مختلف اجرا می‌شود. برخی از نقش‌ها بر اساس فرهنگ هر کشور تغییر می‌کنند و بعضی دیگر نقش‌های اصلی بازی هستند. سناریو گرگینه یکی از سناریو های اصلی این بازی در اروپا بود، اما در ایران از این سناریو استقبال نشد.
این بازی امروزه در ایران هم بصورت حضوری و هم آنلاین انجام می‌شود.

روش انجام بازی مافیا (آموزش بازی مافیا)

در ساده‌ترین شکل بازی مافیا، بازیکنان به دو گروه مافیا و شهروند تقسیم می‌شوند. هر دو شهروند باید با یک عضو مافیا در بازی حاضر باشند. برای مثال،  حداقل 6 بازیکن را در نظر بگیرید(4 شهروند و 2 مافیا) در بازی شرکت کنند. یک نفر را هم باید به عنوان گرداننده بازی (گاد) انتخاب کنید. او بازی را کنترل و به پلیرها نظارت می‌کند و وظیفه اجرای بازی و اعلام وضعیت بازی را دارد.  راوی در ابتدا کارت‌ها را بر میزند و هویت هر بازیکن را به طور مخفیانه مشخص می‌کند. هیچ بازیکنی نباید از هویت دیگران آگاهی داشته باشد.
بازی دارای دو مرحله اصلی است: فاز شب و فاز روز. در فاز شب، اعضای مافیا تصمیم به انجام قتل یک شهروند میگیرند و انتخاب خود را به طور مخفیانه به گاد اعلام می‌کنند. در مرحله روز، بازیکنان باید بحث کنند و تصمیم بگیرند که کدام بازیکن به عنوان مافیا باید با رای گیری بیرون برود. خب بریم که توضیحات تکمیلی بدم…

روز کوری یا روز بلایند بازی

در این روز هیچکس نقش دیگران را نمی‌داند(اعضای مافیا یارانش نمیشناسه) و فقط حسی به هم تارگت میزنند(حسی میگن که چه کسی بنظرشون مافیا). در روز بلایند بازی چالش نداریم و هر کسی فقط در ترن نوبت خودش میتواند صحبت کند. در روز بلایند بازی مافیا هیچ رای‌گیری انجام نمی‌شود.

شب معارفه

بلافاصله بعد از پایان روز بلایند(زمانی که همه بازیکنان حرف زدند) شب توسط گاد بازی اعلام می‌شود و همه بازیکنان چشم های خود را می‌بندند. سپس با اعلام راوی فقط اعضای تیم مافیا چشم هایشان را با هم باز می‌کنند(آشنایی و معارفه مافیا).
در شب معارفه، هیچ کاری انجام نمی‌شود(نه کسی شات یا کشته میشود و نه استعلامی داده می‌شود!) و فقط اعضای مافیا همدیگر میشناسند.

فاز روز

با شروع بازی، تمامی بازیکنان به دستور گاد بازی چشم‌های خود را باز می‌کنند. مجری بازی در ابتدا توضیحات مربوط به اتفاقات شب قبلی و افراد کشته شده در شب را اعلام می‌کند. سپس بازیکنان با استفاده از استدلال و بحث، تلاش می‌کنند تا اعتماد دیگر بازیکنان را جلب کرده و با ارائه مدارک و دلایل منطقی، اتهاماتی را در مورد مافیایی بودن یکی از بازیکنان مطرح کنند.
در طول روز، بازیکنان باید با توجه به نحوه بیان و استدلال هر بازیکن، تلاش کنند تا مافیا ها را شناسایی کنند و آن‌ها را با رای‌گیری از بازی خارج کنند. هر بازیکن در نوبت صحبت خود که مدت زمان آن معمولاً یک دقیقه است، اقدام به بیان نظرات و استدلال‌های خود می‌کند و سایرین با اعلام نظرات خود به وسیله علامت‌های لایک(موافق) و دیسلایک(مخالف) نسبت به نظرات او واکنش نشان می‌دهند.
در هنگام صحبت کردن هر بازیکن، او می‌تواند چالش  به بازیکنان دیگر بدهد. در صورتی که دیگر بازیکنان خواهان چالش باشند، یک بازیکن را انتخاب می‌کند تا در مدت زمان کوتاهی (معمولاً ۲۰ ثانیه) نظرات خود را در مورد جریان بازی اعلام کند. هر بازیکن فقط می‌تواند یکبار در طول روز چالش بگیرد.
پس از اتمام صحبت‌های آخرین بازیکن، مرحله رای‌گیری آغاز می‌شود. هر بازیکن با بالا بردن دست خود، نظرات خود را در مورد مافیایی بودن یکی از بازیکنان اعلام می‌کند. در پایان، بازیکن یا بازیکنانی که اکثریت آراء (حداقل نصف آراء) را به خود جلب کنند، باید در مقابل سایر بازیکنان دفاع کرده و بعد از آن دوباره رای گیری می‌شود و اگر حداقل نصف بازیکنان به او رای بدهند از بازی خارج می‌شود.
در طول روز، حداکثر یک بازیکن از بازی خارج می‌شود و البته ممکن است به هر دلیلی از جمله عدم اکثریت آراء، هیچ بازیکنی از بازی خارج نشود. این مراحل به تکرار در بازی ادامه می‌یابد تا زمانی که یک گروه برنده شود یعنی تمام مافیاها بیرون بروند و یا تعداد مافیا و شهروندان برابر شود.

بازی مافیا و شهروند
بازی مافیا یک بازی روان شناختی است.

فاز شب

افراد بر اساس نقش هایی که دریافت کردند با اعلام راوی از خواب بیدار می‌شوند در فاز شب از قابلیت‌های خود استفاده کرده و تلاش می‌کنند تیم خود را به پیروزی برسانند. به منظور حفظ مخفی ماندن نقش‌های بازیکنان، تمامی اتفاقات شب با استفاده از ایما و اشاره‌ بین بازیکن نقش‌دار و راوی انجام می‌گیرد.
بطور مثال در بازی شش نفره که گفتیم 2 مافیا وجود دارد (1 پدرخوانده+ 1 مافیا ساده) که با مشورت هم یک نفر برای شات شب انتخاب می‌کنند. 4 شهروند بازی یک نفر نقش دکتر را دارد که باید حدس بزند که مافیا چه کسی رو میخواهد شات بزند و او را مداوا کند، یک نفر هم کارآگاه داریم که هر شب استعلام یک نفر را از گاد بازی می‌گیرد تا ببیند او مافیا است یا نه؟ البنه استعلام پدرخوانده همیشه منفی است!
در ضمن کارآگاه اجازه ندارد در روز مستقیم اطلاق نقش کند و بگوید استعلام یک نفر مثبت است بلکه باید با فکت و استدلال شهر قانع کند، دو شهروند ساده هم هیچ قدرت و ابیلیتی در شب ندارند و فقط می‌توانند در فاز روز به شهر کمک کنند. پس از اتمام نقش دارهای بازی درشب با اعلام راوی وارد فاز روز می‌شویم.

البته نقش‌ها و بعضی قوانین در سناریو های مختلف متفاوت است.

اعضای اصلی بازی شهروند و مافیا

در بازی مافیا، نقش‌ها به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. ما در تاپ10باز بر اساس سایدها و ابیلیتی‌ها تقسیم بندی کردیم که به شرح زیر می‌باشد:

نقش‌های شهروندی

نقش های ساید شهروند براساس ابیلیتی به شرح جدول زیر است:

دسته بندی نقش ها

نقش‌ها(کارت های شهروندی)

نقش‌های تحقیقاتی شهروندی

کارآگاهمحققتیزبینردگیرهمشهری کینپیشگوفرماندهکلانتر (پلیس) – ذهن خواندیده‌بان – ترکر 

نقش‌های محافظتی شهروندی

دکتربادیگاردقهرمانفرشته نگهبان – محافظ – آنتی لیدی

نقش‌های تهاجمی شهروندی

اسنایپر یا حرفه‌ای(لئون)پارانویدتکاورمحققژنرال – کابوی – فرمانده – 

نقش‌های کمکی شهروندی

روئین تن  – ساحر یا راننده اتوبوسشهروند سادهبادیگاردشهردارزره پوشخبرنگارتفنگدار روئین تنبازپرسکنستانتین – کشیش – نگهبان – فراماسون و تایلر یا اوشن و یارانش – قاضی – ساقی

نقش‌های بازدارنده شهروندی

مامور بدرقهزندانبان – روانشسناس –

اگر نام برخی از کارت ها را در دو دسته بندی می‌بینید ؛ علت این امر تفاوت نقش اون کارت در سناریوهای مختلف می‌باشد.

نقش‌های مافیایی

نقش های ساید مافیا براساس ابیلیتی به شرح جدول زیر است:

دسته بندی نقش ها

نقش‌ها(کارت های مافیایی)

نقش‌های تحقیقاتی

مفتشدزد

نقش‌های محافظتی

دکتر لکتر

نقش‌های تهاجمی

پدرخوانده مافیا سادهشکارچیناتوتروریستشاهکش 

نقش‌های کمکی

خفتگیر یا گروگان‌گیر مذاکره کننده یا سال گود منشیادپاکسازخرابکارجاسوس
نقش‌های بازدارنده خفتگیر یا گروگان‌گیرهکرناتاشا یا سایلنسروکیلافسونگر کلمه یا لیدی وودو

نقش‌های ساید مستقل

نقش های ساید مستقل بازی به شرح زیر است:

  • جک گنجشکه یا جک اسپارو
  • نوستراداموس
  • قاتل سریالی یا زودیاک
  • آشپز
  • آدمکش
  • جوکر
  • آرسونیست
  • گرگینه
  • بازمانده
  • جلاد
  • گمبلر

بهترین سناریوهای بازی مافیا

معمولاً کمتر کسی را پیدا می‌کنید که بازی مافیا نکرده باشد یا کلمه “سناریو” به گوشش نخورده باشد. با گذشت زمان و توسعه بازی مافیا، سناریوهای مختلفی شکل گرفته‌اند. در واقع، سناریوها به مجموعه‌ای از نقش‌ها که در کنار یکدیگر به کار می‌روند، اشاره دارند. امروزه تعداد زیادی سناریو مختلف در دنیای مافیا وجود دارد. برای بهبود تجربه بازی شما و افزایش دانشتان در زمینه مافیا، پیشنهاد می‌شود که با سناریوهای مختلف بازی مافیا آشنا شوید.

سناریو مافیا پیشرفته

کامل ترین و جامع ترین سناریو بازی مافیا همون طور که از اسمش مشخص می‌باشد مربوط به سناریو مافیا پیشرفته می‌باشد. سناریو مافیا پیشرفته به سبک های گوناگونی برگزار می‌شود. در اینجا ما قصد داریم سناریو مافیا پیشرفته 22 نفره را که در ایران به شدت محبوب و در اکثر کافه‌ها این سناریو را بازی می‌کنند به شما معرفی کنیم.

نقش ها در سناریو مافیا پیشرفته

توضیح هر نقش

گادفادر یا پدرخوانده

رئیس مافیا و در شب شیلد داره و شات نمیشه و فقط در روز از بازی خارج میشه و تیر در دست رئیس مافیاست

ناتاشا یا سایلنسر

از تیم مافیا و یک نفر در روز بعد ساکت میکنه و نه حق رای داره و نه لایک و دیس لایک. اگر به کشیش بزند هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

خرابکار

نقش مقابل تفنگدار و باید حدس بزنه که تفنگ جنگی دست کیه و اگر درست حدس بزنه و اون فرد شلیک کنه تیر خرابکاری شده و تو صورت شخصی که شلیک کرده میخوره و از بازی بیرون میره!
ترور در طول شب هیچ ابیلیتی نداره و در روز میتونه خودش منفجر کنه و یک نفر با خودش ببره و اگر به محافظ بزنه فقط خودش میره
افسونگر کلمه یا لیدی وودو از تیم مافیاست. افسونگر کلمه هر شب یک کلمه بالای سه حرفی انتخاب می‌کند و یکنفر انتخاب میکند مثل کلمه مافیا و روی یک نفر ست میکند و گرداننده در اول صبح فقط کلمه انتخابی میگه و حالا اگر فرد انتخابی کلمه رو بگه از بازی بیرون میره و کیک میشه. پس اگر شهروندی باید مراقب باشی که کلمات لیدی وودو رو نگی…
دزد معروف به یار خاموش مافیا!(نه یاراش میشناسه و نه یاراش اون میشناسه! ) هر شب یک نفر انتخاب میکند و اون شب نقش اونو میگیره و اون نقش اصطلاحاً دیفیوز یا گروگان گرفته میشه. مثلا به دکتر بزنه اون شب دزد انتخاب میکنه که چه کسی سیو بده. دزد اگر به نگهبان بزنه از بازی خارج میشه
جاسوس جاسوس از تیم مافیا باید جوری بازی کنه که بتونه وارد تیم ماسونی بشه و از زمانی که شما با تیم ماسونی بیدار میشی دیگه با تیم مافیا بیدار نمیشی و باید سعی کنی تیم ماسونی در شب فریب بدی تا مثلاً مافیا از خواب بیدار کنند تا کلا از بازی خارج بشوند و جاسوس بعد مرگ ماسونی با اونها خارج نمیشه!

کشیش

نقش مقابل ناتاشا و جزو شهروندهاست و هر شب حدس می‌زند که ناتاشا چه کسی را سایلنت می‌کند تا مانع ناتاشا شود.

تفنگدار

تفنگدار بر اساس تعداد شهروندان موجود در سناریو یک سری تعداد تفنگ جنگی و مشقی دارد. در سناریو مافیا پیشرفته22 نفره 3 تا جنگی و بینهایت مشقی دارد. تفنگدار به خودش نمیتونه تفنگ بدهد.

محافظ نقش مقابل ترور و 5 ثانیه وقت داره بعد اعلام ترور تا بگه فدای اون فرد میشه یا نه اگر خواست بلافاصله اطلاق میکنه و با ترور بیرون میره به جای اون فرد. محافظ تا زمانی که ترور تو بازی هست شبها شات نمیشه و بعد ترور به شهروند ساده تبدیل می‌شود.
کابوی کابوی در تیم شهروند و شبیه ترور در مافیا و در روز می‌تواند یک نفر با خودش ببره بیرون(مافیا ذهنیش با خودش ببره)
آنتی لیدی نقش مقابل افسونگر و باید حدس بزنه که هر شب چه کسی رو انتخاب میکنه تا اقدامات افسونگر خنثی کنه، یعنی اگر اون فرد گفت مشکلی پیش نیایدو
نگهبان نقش مقابل دزد و هر شب حدس میزنه که دزد چه کسی انتخاب میکنه تا بتونه دزد دیفیوز کنه!
فراماسون و تایلر تیم آپ شهروندی میسازن ! فراماسون هر شب یک نفر میتونه انتخاب کنه و به تیم تایلر اضافه کنه ولی اگر اشتباه کنه و از اعضا مافیا به جز جاسوس بیدار کنه کل اعضاء فراماسون و تایلر همون شب از بازی خارج میشن.

  • اعضا تیم ماسونی اجازه استفاده از کلمه ما و فکت شهروندی هم رو ندارند و اگر اعلام کنی کیک میشی.
  • اعضای ماسون اجازه پرسیدن نقش هم رو ندارند.
اسنایپر به نصف تعداد مافیا تیر داره مثلا در این سناریو پیشرفته که 22 نفره است 3 تا تیر داره و اگر اشتباه بزنه هم از بازی خارج نمیشه! بجز گادفادر و محافظ همه بیرون میروند. به فرمانده هم بزند فرمانده از بازی خارج می‌شود.
فرمانده نقش مکمل اسنایپر و گاد یا راوی شخصی که اسنایپر شات زده رو بهت نشون میده و میگه از بازی خارج بشه یا نه و فرمانده تصمیم میگیره تیر بشینه یا نه… فرمانده اگر خودش شات بخوره توسط اسنایپر نمیتونه تصمیم بگیره و بیرون میره!
روئین تن شهروند ساده ای که با تیر مافیا بیرون نمیره ولی با تیر اسنایپر بیرون میره!
دکتر هر شب بین یک تا سه سیو داره با توجه به تعداد بازیکنان داخل بازی و خودش میتونه بینهایت سیو بده.
قاضی تو شب ابیلیتی نداره و در روز یکبار میتواند از ابیلیتی خودش استفاده کنه و کسی که از بازی بیرون میره میتونه وصیت برای قاضی کنه سپس به خواب نیمروزی میریم تا قاضی تصمیم بگیره که اون فرد بمونه یا نه… ولی فقط یکبار میتونه وتو کنه…
ترکر کارآگاه پیشرفته است یجورایی ولی ساید به شما نشون نمیده و میگه که اون فرد ابیلیتیش خرج کی کرده مثلاً شما یک نفر انتخاب  میکنی و گاد به شما یک نفر نشون میدی و مثلاً اگر از بازی خارج شد امکان داره اون فرد اسنایپر باشه و یا گادفادر
ساقی به هر کی بزنه اون شخص ابیلیتیش برعکس میشه و به عبارتی شما انگار تو مستی اون ابیلیتی استفاده کردی مثلا اگه به تفنگ دار بزنه و تفنگدار 1 مشقی داده و 1جنگی… در نتیجه به اونی که جنگی داده میشه مشقی و به اونی که گان مشقی داده میشه جنگی، اگر به پدرخوانده بزنه پدرخوانده دیفیوز میشه، اگر یه اسنایپر بزنه و اسنایپر بزنه اسنایپر هم شات بزنه تیر به خودش میخوره، هر کی یه فازی میگیره و…

  • وقتی مافیا نداری میتونی برای خودت شات بریزی
شهروند ساده دیگه شهروند ساده که توضیح نداره…

بازی مافیا سناریو شهردار مغز متفکر

سناریو شهردار یک سناریوی ایرانی است که برپایه سناریو نام آشنای پدرخوانده طراحی شده است. سناریوی شهردار به مغز متفکر شهر هم معروف است. سناریویی که شهر ناآگاه و بدرد نخور ندارد و با قابلیت‌ها و توانایی ویژه‌ای که به شهر اضافه کرده است، یک بازی هیجان انگیز و خاطره انگیز را برای شما رقم می‌زند.

بازی مافیا سناریو مذاکره کننده

سناریو  مذاکره کننده اولین سناریوی نیمه پیشرفته ای بود که از مسابقه شهروند و مافیا شبکه سلامت پخش شد. این سناریو توسط نادر مدیر طراحی شده بود و از جمله اولین و جذاب‌ترین سناریوهای بازی مافیا به شمار می‌آید. یکی از جذابیت‌های اصلی این سناریو انجام مذاکرات میان بازیکنان است. در زمان مذاکره، همه بازیکنان علاوه بر پیدا کردن مافیاهای اولیه، باید به دنبال بازیکنی بگردند که در طی مذاکره به تیم مافیا اضافه شده است.
نقش خبرنگار هم به شهروندها کمک می‌کند تا بازیکن مذاکره‌شده را پیدا کنند. این سناریو در مسابقه شهروند و مافیا با ۱۰ بازیکن اجرا شد، اما با تعداد بالاتر نیز قابل اجراست. توجه داشته باشید که اگر تعداد اعضای تیم مافیا ۴ نفر باشد، باید ۲ تا از آنها از بازی خارج شوند تا تیم مافیا بتواند مذاکره کند.
نقش اسنایپر در این سناریو بازیکنی است که قابلیت فایربک دارد تا تعادل بازی حفظ شود. اگر اسنایپر یک بازیکن شهروند را بزند، خود اسنایپر از بازی خارج می‌شود. نقش رییس مافیا هم در برابر شلیک اسنایپر مقاوم است، و اگر اسنایپر رییس مافیا را بزند، هیچ یک از آنها از بازی خارج نمی‌شوند. لازم به ذکر است که اگر زره‌پوش در روز انتخاب شود، دیگر دارای زره نمی‌باشد و در فاز شب توسط تیر اسنایپر کشته می‌شود و دیگر قابلیت مذاکره ندارد.

بازی مافیا سناریو تکاور یا ناتو (سناریو تفنگدار هم به آن می‌گویند)

سناریو تکاور  دومین سناریویی بود که در شبکه سلامت در مسابقه شهروند و مافیا پخش شد. این سناریو با نام‌های تکاور، ناتو و تفنگدار نیز شناخته می‌شود. در تیم مافیا این بار، نقش گروگان‌گیر یا همان افسون‌گر وجود داشت، که تنها اعضای خودش را شناخته و در فاز شب مکمل تصمیم‌گیری تیم مافیا بود. این سناریو توسط پدرام فیاضی به عنوان داور مسابقه شهروند و مافیا طراحی شد.
سناریو  تکاور در مسابقه تلویزیونی با تعداد اعضای مختلفی اجرا می‌شود. این سناریو با توجه به تعداد بازیکنان می‌تواند تغییر کند. در تعداد ۱۰ نفر، تیم مافیا دارای نقش گروگان‌گیر یا همان افسون‌گر است که تنها یارهای خودش را تشخیص می‌دهد و در فاز شب باید به تنهایی تصمیم‌گیری کند. اما در تعداد‌های بالاتر مثل ۱۳ یا ۱۵ نفر، نقش تفنگدار با قابلیت داشتن دو یا سه تفنگ جنگی اضافه می‌شود تا بازی متنوع‌تر شود. برخی از نسخه‌ها از این سناریو با نقش‌های تکاور ستاره‌دار یا تکاور ۲ نیز بازی می‌شوند تا تعادل بازی حفظ شود.
در این سناریو، شبی که نقش  ناتو  اجرا می‌شود، تیم مافیا توانایی شات ندارد و ناتویی تنها با تایید رییس مافیا انجام می‌شود. همچنین، گروگان‌گیر در شب با سایر مافیاها بیدار نمی‌شود و در فاز شب معارفه فقطلایک یارهایش را می‌بیند. این اقدام به منظور جلوگیری از هماهنگی تیم مافیا در انجام شات و افسون‌گری انجام می‌شود. در صورتی که فقط گروگان‌گیر در بازی حضور داشته باشد، او می‌تواند تصمیم به انجام هر دو شات و افسون‌گری در یک شب بگیرد.

بازی مافیا سناریو بازپرس

سناریو بازپرس، که همچنین با نام “هانتر” نیز شناخته می‌شود، توسط حمید بنی اسدی و پدرام صادقی طراحی شده است. این سناریو با تعداد اعضای مختلفی اجرا می‌شود، از جمله ۱۰، ۱۲ و ۱۳ نفر. طراحان این سناریو از نقش‌ها و تنظیمات مختلفی استفاده کرده‌اند تا بازی جالب و متنوعی فراهم آورند. در ابتدا، نام برخی از نقش‌ها ممکن بود تغییر کند، به عنوان مثال نقش شیاد با نام وکیل معرفی شده بود و نقش محقق به نام  هانتر شناخته می‌شد. این تغییرات نامی به خاطر پخش تلویزیونی این سناریو انجام شده است. بدون اغراق مافیا بازپرس جزو سه سناریو محبوب در ایران است.
صفر تا 100 بازی مافیا 🪓| این مقاله پر از دروغ است!

بازی مافیا سناریو پدرخوانده

سناریو جذاب پدرخوانده یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سناریوهای بازی مافیا است که توسط سعید ابوطالب طراحی شده و به عنوان یک رئالیتی شو با نام پدرخوانده از فیلمنت پخش شده است. سناریو پدرخوانده در دو سبک متفاوت طراحی شده است.

سناریو پدرخوانده نوستراداموس

سناریو پدرخوانده نوستراداموس یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سناریوهای بازی مافیا است که توسط سعید ابوطالب طراحی شده و به عنوان سناریو فصل اول رئالیتی شو پدرخوانده مورد استفاده قرار گرفت. گرداننده یا راوی این سناریو، کامبیز دیرباز می‌باشد.
سناریو پدرخوانده با 10 نفر اجرا می‌شود، 3 مافیا، 6 شهروند و یک مستقل به نام نوستراداموس. بازی با روز بلایند شروع میشه و بعد از پایان روز به شب معارفه می‌رویم. قبل از بیدارشدن و آشنایی مافیاها با یکدیگر، راوی بازی نوستراداموس را از خواب بیدار میکند تا استعلام سه نفر رو از او بگیرد. راوی فقط تعداد افراد ساید مافیا بجز پدرخوانده رو اعلام می‌کند مثلاً 1 نفر و سپس نوستراداموس تصمیم می‌گیرد که با مافیا بازی کند یا شهروندها…
نوستراداموس حتی اگر بخواهد با مافیا بازی کند هم اطلاعاتی از قبیل اینکه کدام یک از اون سه نفر مافیا هستند یا اعضای تیم مافیا چه کسانی هستند؟ ندارد و باید در طول بازی ساید هم تیمی‌هایش رو بفهمد. در سر دیگر ماجرا هیچکس از ساید نوستراداموس بازی آگاهی ندارد.

نوستراداموس از تیر اسنایپر و شات مافیا در امان می‌باشد و فقط با رای گیری در روز و یا حس ششم پدرخوانده به بیرون می‌رود.

در روز هر بازیکنی که از بازی با اجماع شهر خارج می شود حق انتخاب یک کارت حرکت آخر را دارد. در سناریو پدرخوانده 5 کارت حرکت آخر وجود دارد.

در سناریو پدرخوانده، نقش کارآگاه حضور ندارد. به منظور جلوگیری از مشکلات مربوط به اعلام نقش‌ها و اطلاق نقش‌های خاص، تغییراتی در سناریو انجام شده و نقش همشهری کین به جای نقش کارآگاه اضافه شده است. همشهری کین دارای یک قابلیت استعلام است، و اگر غلط تشخیص دهد که هیچ اتفاقی نمی‌افتد ولی اگر درست تشخیص دهد، توسط گرداننده در روز بعد اعلام می‌شود و در خود همشهری کین در شب بعد با تیر راوی از بازی خارج می‌شود.(در واقع جانش رو فدای شو کردن یک مافیا می‌کند)

 در زمان شمارش نقش‌ها و تعیین برنده، نوستراداموس جزو شهروندان حساب می‌شود. برای برنده شدن، تیم مافیا باید تعداد اعضای خود را با تعداد شهروندان به علاوه نوستراداموس برابر کند.

در صورت خروج نوستراداموس از بازی و انتخاب کارت تغییر چهره، اطلاعات مربوط به نقش نوستراداموس شامل استعلامات شب اول و نقش انتخابی به بازیکن جدید اعلام می‌شود. همچنین، اگر نوستراداموس در مرحله خروج کارت ذهن زیبا را انتخاب کند، گرداننده اعلام می‌کند که او نوستراداموس است و در بازی باقی می‌ماند. اما او دیگر در فاز شب زره ندارد و توسط شلیک از بازی خارج خواهد شد.
کنستانتین هم حق دارد فقط یکبار و یک نفر را که فکر می‌کند شهروند است به بازی برگرداند. به شرطی که بازیکن شامل شرایط زیر نشود؛

  • توسط کارت حرکت آخر افشای حقیقت، نقش بازیکن به صورت عمومی اعلام بشه.
  • پدرخوانده با قابلیت حس ششم نقش بازیکن رو درست حدس بزنه.
  • نوستراداموسی که توسط کارت حرکت آخر ذهن زیبا از بازی خارج میشه.
  • بازیکنی که کارت حرکت آخر تغییر چهره رو انتخاب میکنه.

سناریو پدرخوانده جک اسپارو

سناریو پدرخوانده جک اسپارو دومین سناریویی بود که در فیلم نت و در برنامه رئالیتی شو پدرخوانده سعید ابوطالب پخش شد. نفرات و قوانین سناریو پدرخوانده جک اسپارو مشابه سناریو پدرخوانده نوستراداموس بود. جک دیگر با سایدها بازی نمی‌کند و به صورت کاملاً مستقل عمل می‌کند و تنها هدفش برنده شدن در بازی است.
نقش جک اسپارو هر شب یک نفر را به عنوان طلسم خود انتخاب می‌کند. اگر طلسم او در شب یا فردای بازی در رای گیری  خارج شود، جک اسپارو هم به همراه طلسم از بازی خارج می‌شود. جک اسپارو در شب و روز دارای زره است و به هیچ وجه از بازی خارج نمی‌شود. به عبارت دیگر، اگر در شب توسط مافیا یا لئون شلیک شود، همچنان در بازی باقی می‌ماند. اگر هم در روز با اجماع بازیکنان اخراج شود، گرداننده اعلام می‌کند که او جک اسپارو است و در بازی باقی می‌ماند. ولی دیگر اجازه تغییر دادن طلسم خود را ندارد.

چطور جک را باید از بازی خارج کرد؟

جک در سناریو پدرخوانده می‌تواند به سه روش از بازی خارج شود:

  1. اگر طلسم جک توی شب یا روز از بازی خارج شود.
  2. قبل از آنکه در روز اجماع اعلام شود که کدام بازیکن جک است و هویت او مشخص شود، پدرخوانده می‌تواند با استفاده از سلاخ، جک را از بازی خارج کند.
  3.  جک می‌تواند توسط کارت ذهن زیبا از بازی خارج شود و اگر شو شود باید طلسمش را حدس بزنید تا خارج شود.

جک در سناریو پدرخوانده به دو حالت مختلف می‌تواند برنده بازی شود:

  1. زمانی که همه اعضای تیم مافیا از بازی خارج شوند و جک هنوز در بازی حضور داشته باشد، جک برنده بازی می‌شود. بنابراین، قبل از اینکه آخرین مافیا از بازی حذف شود، باید به دنبال هویت جک بگردید.
  2. همچنین، زمانی که جک به سه نفر (کی آس) برسد، او برنده بازی می‌شود.

بازی مافیا سناریو جان سخت یا سناریو شب‌های مافیا

سناریو جان سخت یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سناریوهای بازی مافیا است که توسط سعید ابوطالب طراحی شده و به عنوان یک رئالیتی شو با نام شب‌های مافیا از فیلیمو پخش شده است. این سناریو تحت نظر گرداننده با تجربه، محمدرضا علیمردانی، برگزار شده و در طول فصل‌های مختلف با تغییراتی همراه بوده است.
در نسخه ابتدایی این سناریو که با ۱۲ نفر اجرا می‌شود، ۴ نفر از بازیکنان نقش مافیایی دارند. اما در فصل فینال، به تیم مافیا و شهروند نقش‌های جوکر، بادیگارد، فروشنده و خوابگرد اضافه شده است که بازی را بیشتر تنوع داده و جذاب‌تر کرده است. آغاز بازی با تقسیم نقش‌ها به بازیکنان شروع می‌شود و سپس همگی به خواب می‌روند. در این زمان، تیم مافیا اعضای خود را شناسایی می‌کند. سپس فاز روز و چالش‌ها آغاز می‌شود.
یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این سناریو، برگزاری دو دور رای‌گیری در زمانی است که دو نفر در رای گیری حضور دارند. رای‌گیری اول در فاز روز و رای‌گیری دوم در خواب نیمروزی انجام می‌شود. هر بازیکن در رای‌گیری دوم می‌تواند فقط به یک نفر رای دهد و کسی که بیشترین رای را به خود جلب کند، از بازی خارج می‌شود.
پس از خروج هر بازیکن، وظیفه انتخاب یکی از کارت‌های حرکت آخر را دارد. این کارت‌ها شامل بی خوابی، سرگیجه، ذهن زیبا، فرش قرمز، مسیر سبز و شلیک نهایی می‌شوند. این عناصر افزوده به بازی سناریو را ترکیبی از استرس و تصمیم‌گیری‌های حساس می‌کنند و بازی را جذاب‌تر می‌سازند. در ادامه راجب کارت‌های حرکت آخر صحبت می‌کنیم.

بازی مافیا سناریو زودیاک

سناریو زودیاک؛ سری جدید و پرطرفدار رئالیتی شو شب های مافیا به نام زودیاک این بار با یک تیم و سناریو جدید دوباره یرگشت. در این فصل جدید، بازیکنان با نقش جذاب و مستقلی به نام زودیاک آشنا می‌شوند. گرداننده این برنامه محمد بحرانی و طراح سناریو محمدرضا موذن زاده می‌باشند. این سری نقش‌هایی شبیه به نقش‌های فصل‌های گذشته دارد، اما با تفاوت‌های خاص خود.
نقش زودیاک اسم از فیلم زودیاک که ساخته‌ی دیوید فینچر است، برگرفته شده است. زودیاک یک نقش مستقل است و باید به تنهایی در مقابل دو تیم شهروند و مافیا مبارزه کند. او در شب‌های زوج می‌تواند شلیک کند و در صورتی که دکتر او را نجات ندهد، بازیکنی را از بازی خارج می‌کند. اما در شب‌های فرد نمی‌تواند اقدام به شلیک کند. زودیاک فقط بازی را در کی آس میتواند ببرد.

در صورتی که زودیاک در شب به سمت محافظ شلیک کند، خود زودیاک از بازی خارج خواهد شد.

بازی مافیا سناریو ناتاشا

سناریو ناتاشا یکی از سناریوهای کلاسیک مافیا است  و جزو قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین سناریوها در دنیای مافیا محسوب می‌شود. این سناریو از نقش‌های معمول در مافیا کلاسیک استفاده می‌کند و سعی شده است که تعادل مناسبی در بازی ایجاد شود.
نقش مهمی در تیم مافیا در این سناریو به نام  ناتاشا تعلق دارد. ناتاشا قابلیت دارد تا با سایلنت کردن یکی از شهروندان که به درستی بازی می‌کند، از خروج مافیا در فاز روز جلوگیری کند. این نقش به ویژه در مواقعی که تعداد مافیا و شهروندان تنها یک نفر اختلاف داشته باشد، تأثیر بسزایی دارد و می‌تواند تیم مافیا را در بازی نجات دهد.
در تیم شهروند، نقش کشیش وجود دارد که اگر بتواند به درستی حدس بزند که کدام بازیکن سایلنت شده است، می‌تواند جلوی برد تیم مافیا را بگیرد. همچنین نقش خرابکار باعث می‌شود که تفنگدار به کسانی که به طور قطعی شهروند هستند، تفنگ ندهد و این وضعیت بازی را جذاب‌تر می‌کند. همچنین در تیم شهروند، نقش ناتو نیز وجود دارد که باعث می‌شود تیم مافیا علاوه بر شات معمولی، ناتویی نیز انجام دهد. اگر ناتو موفق به حدس زدن نقش یکی از بازیکنان شود، آن بازیکن تحت هر شرایطی از بازی خارج می‌شود.
تعداد بازیکنان در این سناریو می‌تواند از ۹ تا ۱۵ نفر باشد. با افزایش تعداد بازیکنان، تعادل بازی ممکن است به خطر بیافتد. برای مثال، در تعداد ۱۱ و ۱۴ نفره بازی، با اضافه کردن نقش شهروند خائن می‌توان تعادل بازی را حفظ کرد. برای تعداد بازیکنان ۹، ۱۲ و ۱۵ نفر نیز توصیه می‌شود در شب اول به تیم مافیا شات ندهند تا تعادل بازی حفظ شود. همچنین، تبدیل نقش ناتاشا به “یار خاموش در این تعداد بازیکنان نیز به منظور بهبود تعادل بازی پیشنهاد می‌شود. این تغییرات باعث می‌شود تا روند بازی در تعداد بازیکنان مختلف، منطقی‌تر و متعادل‌تر باشد.

بازی مافیا سناریو روانی

سناریو روانی بر پایه سناریو تکاور (ناتو) ایجاد شده و به وسیلهٔ رضا حسینی، یکی از گردانندگان بازی‌های مافیا در دن اصفهان، طراحی شده است. در این سناریو، نقش تکاور با نقش جذاب روانشناس در دک بازی جایگزین شده است و نقش کارآگاه حذف شده است. تفاوت اصلی این سناریو با تکاور در وجود نقش‌های روانی و خرابکار در تیم مافیا است. همچنین، نسبت به سناریو تکاور، سناریو روانی بدون نقش آگاهی طراحی شده است و بازیکنان باید بر اساس شواهد و اطلاعات در دسترس، مافیا‌ها را شناسایی کنند.
نقش روانشناس در این سناریو بسیار مهم است و بازیکنان از تعامل‌هایش با سایر بازیکنان استفاده می‌کنند. همچنین، تعداد تفنگ‌های موجود در بازی نیز تغییر کرده است. تفنگدار در این سناریو یک تفنگ جنگی و تعداد نامحدودی تفنگ مشقی دارد. همچنین، روانشناس تنها یک فرصت برای شلیک دارد. در صورتی که بازیکنی که مسئول لایک روانشناس است، به کسی دیسلایک دهد، تیر به روانشناس بازگردانده می‌شود.
این سناریو با تعداد بازیکنان ۹ و ۱۰ نفر قابل بازی است. در تعداد ۹ نفری، توصیه می‌شود که در شب اول تیم مافیا و روانشناس شلیک نکنند. این تغییرات و تعداد تفنگ‌ها باعث جذابیت بیشتری در بازی می‌شود و روند آن را دینامیک‌تر می‌کند.

بازی مافیا سناریو کیلر

سناریو کیلر به عنوان یکی از سناریوهای پیشرفته و کلاسیک مافیا شناخته می‌شود. در این سناریو، نقش مستقل کیلر حضور دارد که از نقش‌های قدیمی دنیای مافیا می‌باشد. این سناریو را جوری طراحی کرده‌اند تا با تعداد کمی بازیکن، یک تجربه بالانس و جذاب ارائه دهد. در سناریو کیلر، تعادل میان تیم‌های مافیا و شهروندان به دقت رعایت شده است. تیم مافیا شامل نقش‌های مختلفی است که از جمله رییس مافیا و کارآگاه خصوصی تشکیل شده است. رییس مافیا توانایی شلیک در شب را دارد و به تیم مافیا در پیدا کردن کیلر کمک می‌کند. همچنین، کارآگاه خصوصی نیز در تشخیص کیلر نقش مهمی ایفا می‌کند.
تیم شهروندان نیز از نقش‌های متنوعی تشکیل شده است. نقش ردگیر به تیم شهروندان کمک می‌کند تا کیلر را شناسایی کنند. همچنین، نقش جراح وظیفه حفاظت از اعضای تیم مافیا را در برابر شلیک کیلر دارد. این نقش توانایی سیو کردن بازیکنان را دارد و یک بار در طول بازی می‌تواند این قدرت را استفاده کند.
سناریو کیلر برای تعداد ۱۷ نفر طراحی شده است، که تعادل کاملی بین تیم‌های مافیا و شهروندان را ایجاد می‌کند. با این حال، می‌توانید از این سناریو با تعداد بازیکنان کمتری نیز استفاده کنید. در این صورت، باید توجه داشته باشید که با کمترین تعداد بازیکنان، نقش ردگیر نمی‌تواند شات تیم مافیا را تشخیص دهد و هر فردی که ردگیر بزند، تمام انتخاب‌هایش به عنوان شهروندان نمایانده می‌شود. برای ایجاد تعادل در بازی با تعداد کمتری بازیکن، می‌توانید یک نقش مستقل بیشتر را به بازی اضافه کنید تا تعادل بازی حفظ شود.

بازی مافیا سناریو جوکر مستقل

سناریو جوکر یکی از معروف‌ترین سناریوهای مافیا کلاسیک پیشرفته است. در این سناریو، تعداد نقش‌های سیاه که شامل مافیا و نقش مستقل می‌شوند، یک سوم از تعداد کل بازیکنان است. این سناریو ابتدا برای ۱۵ نفر طراحی شده بود و تیم‌ها از یک نقش مستقل، چهار نقش مافیا و ۱۰ شهروند تشکیل شده بود. نقش جوکر به تیم مافیا افزایش قدرت داده و امکان تاثیر گذاری بیشتری بر بازیکنان شهروند را فراهم کرده است. این نقش به شهروندان امکان حفظ جان خود را می‌دهد و به آنها کمک می‌کند تا رای خروجی به راحتی ندهند.
اما باید در نقش جوکر به دقت بازی کرد و اجماع را در خود جلب کرد. طبیعتاً وقتی سایر بازیکنان متوجه وجود نقش جوکر می‌شوند، سعی می‌کنند آدز جوکر بودن را برای همه بازیکنان تعمیم دهند. بنابراین، اگر می‌خواهید تاثیر بگذارید، باید به دقت برنامه‌ریزی کنید تا اجماع را در بازی جلب کنید.
در سناریو جوکر، تیم مافیا و یا اسنایپر توافق می‌کنند و تصمیم می‌گیرند که نقش جوکر را از بازی حذف کنند. این تصمیم توسط شلیک یا کابوی در روز انجام می‌شود. بنابراین، اگر به عنوان جوکر می‌خواهید اجماع جلب کنید، باید از این اتفاقات جلوگیری کرده و جان خود را حفظ کنید. سناریو جوکر با تعداد ۱۲، ۱۳ و ۱۵ نفر بازی می‌شود و در تعداد ۱۴ نفر نیز می‌توانید با اضافه کردن نقش شهروند خائن برای بالانس بازی استفاده نمایید. در تعداد بازیکنان کمتر، به منظور حفظ تعادل بازی، می‌توانید یک نقش مستقل بیشتر را به بازی اضافه کنید.
در نهایت، باید توجه داشته باشید که در سناریو جوکر، تعامل و اجماع بازیکنان بسیار مهم است تا بتوانید تاثیرگذاری بیشتری در بازی داشته باشید.

بازی مافیا سناریو گمبلر

سناریو گمبلر در واقعیت، از ترکیب دو نقش مستقل تشکیل شده است: کیلر و گمبلر. این سناریو از تنوع و جذابیت نقش‌ها برخوردار است و به تعداد بازیکنان بیشتری نسبت به سناریوهای مافیا کلاسیک پیشرفته اجازه بازی می‌دهد.
در این سناریو، نقش گمبلر نقشی مستقل است که شبیه به نقش جوکر عمل می‌کند، با این تفاوت که می‌تواند در شب  بازی سنگ، کاغذ، قیچی با سایر بازیکنان داشته باشد. اگر گمبلر در این بازی سنگ را انتخاب کند و برنده شود، بازیکنی که مقابل او بوده، از بازی خارج می‌شود. اما گمبلر دارای حقیقتی جالب است: حتی اگر بازیکن مقابل او برنده شود، همچنان در بازی باقی می‌ماند.
در مقابل، نقش قمارباز نیز یک نقش مستقل از تیم مافیا است و نقش اصلی او قمار با سایر بازیکنان است. اگر قمارباز در بازی روی بازیکنی قمار کند و مافیا در همان شب مورد حمله قراربگیرد، بازیکن مقابل از بازی خارج می‌شود. این نقش تا زمانی که برنده شود، در بازی باقی می‌ماند. تفاوت‌های مهم میان نقش گمبلر و قمارباز عبارتند از:

  • گمبلر یک نقش مستقل است در حالی که قمارباز به تیم مافیا تعلق دارد.
  • گمبلر می‌تواند در هر شبی سنگ، کاغذ، قیچی بازی کند و بازیکنان را از بازی خارج کند، در حالی که قمارباز برای انجام قمار باید انتخابی را در نظر بگیرد و تاثیر برنده یا بازنده بودن قمار بر تیم مافیا دارد.

سناریو گمبلر با توجه به تعداد نقش‌ها و بازیکنان، یک بازی پر از جذابیت و هیجانی ارائه می‌دهد. این سناریو در دو تعداد بازیکنان ۱۸ و ۲۳ قابل انجام است و در تعداد‌های دیگر نیز با افزودن نقش‌های مستقل اضافی می‌توانید بازی را بالانس کنید. در انتها، تعامل و تصمیم‌گیری بازیکنان بسیار مهم است تا این بازی هیجان‌انگیز و پر از چالش باشد.

سناریو مافیا روسی

سناریو مافیا روسی یکی از ساده‌ترین و پر فکت‌ترین سناریوهای بازی مافیا می‌باشد. در این سناریو، تنها دو نقش اصلی وجود دارد که عبارتند از مافیا و شهروند ساده. در مافیا روسی، عنصر روز معارفه حذف شده است و بازی به شکل تصادفی و بدون معارفه آغاز می‌شود. از آنجا که روز معارفه وجود ندارد، مافیا در شب‌ها شاتی ندارند و تنها در روز با رای بازیکنان از بازی خارج می‌شوند.
در این سناریو، ممکن است مافیا هم دیگر را بشناسند و یا باید در طول بازی، اعضای دیگر مافیا  را پیدا کنند. باید توجه داشت که بازی مافیا روسی با تعداد بازیکنان کم نیز زمان زیادی می‌برد و حتماً نیاز به حداقل شش نفر دارد.
برای اجرای بازی بدون گرداننده، ابتدا همه بازیکنان نقش‌های خود را بشناسند و سپس چشم‌های خود را ببندند. مافیا بعد از آن بیدار شده و تصمیم‌های خود را اتخاذ کنند. روز با باز شدن چشم‌ها آغاز می‌شود و بازیکنان شروع به بحث و گفت‌وگو می‌کنند. به پایان روز با رای‌گیری از بازیکنان خارج شده و کسانی که بازی را ترک کرده‌اند، خود به تنهایی ساید خود را اعلام می‌کنند.
در نهایت، باید توجه داشت که در هر تعدادی که این سناریو بازی می‌شود، حداقل یک سوم از بازیکنان باید نقش مافیا را داشته باشند و بقیه به عنوان شهروندان ساده عمل می‌کنند. این سادگی سناریو مافیا روسی آن را به یک بازی جذاب و پویا تبدیل کرده است.

بازی مافیا سناریو وسترن

سناریو وسترن یکی از جذاب‌ترین و سرگرم‌کننده‌ترین سناریوهای بازی مافیا است. این سناریو از روند تندی برخوردار است و بازیکنان به سرعت خسته نمی‌شوند. برای اجرای این سناریو، حداقل به ۷ نفر (۶ بازیکن و ۱ گرداننده) نیاز دارید. سناریو وسترن به دلیل وجود دو کابوی، یک تفنگدار و یک تروریست به این نام نامگذاری شده است.
در این سناریو، تیم مافیا از دو نقش اصلی تشکیل شده است: شاهکش و تروریست. با افزایش تعداد بازیکنان، یک نقش تروریست ستاره‌دار به تیم مافیا اضافه می‌شود. بنابراین، تیم مافیا باید توانایی حدس زدن نقش‌های شهروندان را داشته باشد تا بتواند بازی را به نفع خود تغییر دهد. اگر یک شاهکش موفق به تشخیص نقش یکی از بازیکنان شود، پاداشی دریافت می‌کند. تروریست نیز در صورت خروج از بازی در روز، می‌تواند یکی از بازیکنان را با خود ببرد.
در تیم شهروند، نقش‌های مختلفی وجود دارد. اسنایپر با داشتن تفنگ جنگی می‌تواند به شهروندان کمک کند. تفنگدار نیز با تفنگ خود می‌تواند به شهر کمک کند. کابوی توانایی دوئل کردن را از روز سوم به بعد دارد تا بازی از آنبالانس در بیاید. نقش فراماسون از شب اول می‌تواند لینک ماسونی‌ها را تشکیل دهد. زره‌پوش نیز در صورتی که مورد حمله قرار گیرد، تا روز بعد بی‌اثر می‌ماند و تاثیری روی او ندارد. با افزایش تعداد بازیکنان، نقش کابوی ستاره‌دار به تیم شهروند اضافه می‌شود و در تعداد ۱۰ نفر، یک نقش شهروند ساده به دک بازی اضافه می‌شود.
تا اینجا، در این سناریو از عناصری چون استعلام وضعیت یا گورکنی استفاده نشده است. همچنین، هرگاه یک بازیکن از بازی خارج شود، ساید آن بازیکن نیز همراه با او اعلام می‌شود که باعث سرعت بالای اجرای بازی می‌شود.

بازی مافیا سناریو قمارباز

سناریو قمارباز ادامه‌ای بر سناریو وسترن می‌باشد که با نقش‌های جذاب‌تری توسعه یافته است. همچنان در این سناریو، تیم مافیا در شب قدرت شلیک ندارد و رای‌گیری تا روز سوم به تعویق می‌افتد. بازیکنان باید از توانایی‌های خود برای حذف بازیکنان دیگر استفاده کنند. تیم مافیا در این سناریو نقش قمارباز دارد که توان شلیک کردن را داراست، اما این امکان با شانس همراه است. همچنین، نقش معشوقه نیز به دک تیم مافیا اضافه شده است تا در صورت خروج از بازی، تیم مافیا بتواند شاتی انجام دهد. نقش شاهکش همچنان در این سناریو حضور دارد و در صورت تشخیص درست نقش یکی از بازیکنان، جایزه‌ای دریافت می‌کند.
استعلام وضعیت هم مثل سناریو وسترن، وجود نداره و هر کسی که از بازی خارج میشه، در جا سایدش اعلام میشه و دو نقش جذاب و تعاملی “روانشناس” و “عینک‌ساز” به این سناریو اضافه شده‌اند تا افراد حتی در صورتی که نقش مورد علاقه خود را نداشته باشند، فرصتی دیگر را در طول بازی به دست آورند. با توجه به اینکه عینک‌ساز به تیم مافیا عینک می‌دهد، مافیاها قادر به ردگیری بازیکنان هستند، که این امر به شاهکشی در تشخیص نقش‌ها کمک می‌کند. اگر شهروندی عینک بگیرد و بدون فکت تارگت یا کاور کرد، از بازی حذف می‌شود.
نقش فراماسون در صورت بیدار کردن نقش‌های مافیا به جز جاسوس، موجب مرگ ماسونی می‌شود. استعلام جاسوس توسط عینک منفی انجام می‌شود و این امکان را به جاسوس می‌دهد تا به آسانی در بازی حضور یابد و تیم شهروند را گمراه کند. نقش آهنگر قدرتی دارد که می‌تواند جلوی تفنگ جنگی، کابوی، تروریست و رای‌گیری را بگیرد، اما نمی‌تواند از قمارباز، شاهکش و عنکبوت دفاع کند.
این سناریو به دلیل حساسیت‌های خود فقط در تعدادهای ۶، ۸، ۱۱ و ۱۳ نفر قابل اجرا است. همچنین در این تعداد نسبت به حالت عادی، تعداد مافیا بیشتری وجود دارد؛ به این معنا که در همین تعداد‌ها به ترتیب ۲، ۳، ۴ و ۵ مافیا در تیم مافیا حضور دارند. بازی از وضعیت زرد شروع می‌شود و با یک اشتباه از سوی شهروند، به وضعیت قرمز تغییر می‌یابد.

بازی مافیا سناریو گادفادرشو

سناریو گادفادر شو توسط جمعی از خوانندگان و سلبریتی‌های ساکن ترکیه طراحی و ایجاد شده است. این سناریو دارای یک سبک مشخص خاصی نمی‌باشد و ترکیبی از سناریوهای مافیا کلاسیک و شب مافیا می‌باشد. به عنوان مثال، نقش جان سخت از سناریو شب های مافیا به این سناریو اضافه شده است، اما پس از درخواست استعلام وضعیت این نقش‌ها اعلام نمی‌شوند و فقط ساید بازیکن اعلام می‌شود.
نقش ساقی که به تیم شهروند اضافه شده است، به عنوان یک نقش پیچیده‌تر در این سناریو شناخته می‌شود. ساقی توانایی اختلال در عملکرد بازیکنی که در شب انتخاب می‌کند را دارد. این اختلال بسته به نقش بازیکن مورد نظر، متفاوت است. همچنین نقش ناتو در تیم مافیا مشابه نقش ناتو در مافیا کلاسیک عمل می‌کند. این نقش زمانی که بازیکنی نقش را به درستی حدس می‌زند، بازیکن مورد نظر از بازی خارج نمی‌شود، بلکه تا زمانی که ناتو در بازی حضور دارد، نمی‌تواند از نقش خود استفاده کند و به شهروند ساده تبدیل می‌شود.
سایر نقش‌ها در این سناریو مشابه سناریوهای دیگر مافیا هستند. این سناریو با تعداد ۱۲ بازیکن تشکیل شده است که شامل چهار مافیا و هشت شهروند می‌شود، اما می‌توانید این سناریو را با تعداد ۷ نفر تا ۱۲ نفر بازی کنید. به علاوه، پیشنهاد می‌شود تا بازی را به تعداد ۱۱ نفر انجام ندهید، و در صورت نیاز به بازی با این تعداد، از نقش شهروند خائن برای حفظ تعادل در بازی استفاده کنید.

بازی مافیا سناریو هیلر کیلر

سناریو هیلر کیلر یکی از ساده‌ترین و مقدماتی‌ترین سناریوهای بازی مافیا است. این سناریو به عنوان یک نقطه شروع مناسب برای آشنایی با بازی مافیا مناسب می‌باشد. در این سناریو، نقش‌ها بسیار ساده و قابل فهم هستند و شامل رییس مافیا و مافیا ساده در تیم مافیا، و کارآگاه، پزشک و شهروند ساده در تیم شهروند می‌شوند.
تمامی قوانین و مکانیسم‌های این سناریو با سناریو مافیا کلاسیک تطابق دارد. بازی ابتدا با فاز روز معارفه شروع می‌شود، سپس در فاز روز‌های بعدی، بازیکنان در مورد مشکلات و تردیدهای خود صحبت می‌کنند و در نهایت در فاز رای‌گیری، رای‌گیری انجام می‌شود. استعلام وضعیت هم در ابتدای روز توسط گرداننده انجام می‌شود و در فاز شب، تیم مافیا شات می‌زند، کارآگاه استعلام می‌گیرد و پزشک اقدام به نجات یک بازیکن می‌کند. این سناریو از نظر گردانندگی بسیار ساده و آسان است.
سناریو “هیلر کیلر” با تعداد بازیکنان از ۶ تا ۱۲ نفر قابل اجرا است. با این حال، در تعداد ۱۱ نفر به دلیل آنبالانسی در بازی، پیشنهاد نمی‌شود. همچنین، در تعداد ۶، ۹ و ۱۲ نفر، می‌توانید در شب یک به تیم مافیا اجازه ندهید شات بزنند تا بازی متعادل‌تر باشد. در تعداد بازیکنان بیشتر، تنها بازیکنان مافیا و شهروند ساده به تیم‌ها اضافه می‌شوند.
how to play mafia game

بازی مافیا سناریو شهروند خائن

سناریو شهروند خائن مانند سناریو هیلر کیلر به عنوان یک سناریو ساده و آموزشی در بازی مافیا شناخته می‌شود. در این سناریو، تیم مافیا فقط یک رییس مافیا دارد، در حالی که تیم شهروند شامل نقش‌های کارآگاه، پزشک و شهروند ساده است. علاوه بر این، در تیم شهروند، یک یا چند شهروند خائن نیز وجود دارند. شهروند خائن در صورت شلیک به او و عدم نجات توسط پزشک، به تیم مافیا ملحق می‌شود.
بنابراین، در طول بازی امکان پیوستن بازیکنان به تیم مافیا وجود دارد. این سناریو با تعداد بازیکنان از ۶ تا ۱۲ نفر قابل بازی کردن است. در تعداد بازیکنان، تعداد شهروندان خائن باید یکی کمتر از یک سوم تعداد کل بازیکنان باشد. به عنوان مثال، در یک بازی ۱۰ نفره، می‌توان دو شهروند خائن قرار داد. استعلام وضعیت و رای‌گیری نیز کاملاً مطابق با سناریوهای مافیا کلاسیک انجام می‌شود.

آموزش اصطلاحات بازی مافیا

برخی از مهم ترین و پرکاربردترین اصطلاحات بازی مافیا عبارتند از:

اصطلاحات بازی مافیا

 توضیحات اصطلاحات بازی مافیا

 تارگت فیلینگی

تارگت حسی

 کت تن کردن

زیر نقش یک شخصی بزنی!

 تبر یا طبر زدن

یعنی تبر زدن(طبر زدن) به ریشه شهر به اصطلاح یعنی اشتباه بازی کردن

 شو شده

معلوم شده مثلاً شو مافیایی ؛ معلومه که مافیایی

 کلپس

گیج، سردرگم و یا فروپاشی ذهنی ؛ کلپس کرده یعنی گیج شده

 نوب نباش!

با مبتدی بازی گند نزن به بازی!

 سوسو یا بندری

یعنی 50-50 ؛ سوسو رو طرف یعنی 50-50 رو طرف نمیدونم شهر یا مافیا

 کنسه خوردن

گول خوردن

 کره گیری

یعنی مافیا سوتی کوچیک شما رو بزرگش میکنه و شما رو به بیرون میده!

 پوش کردن

یعنی فشار ؛ وقتی چند مافیا میریزن رو یکی که اون طرف بیرون کنند، اصطلاحاً یعنی اون شخص پوش کنند

آدز

(نبینم کسی بگه آگز !)

احتمال دادن

 بست پلیر

بهترین بازیکن(مثلا خودم…)

 ایستاده میمیرم

یعنی تو رای گیری فقط بیرون میرم!

 شزم شدن

شاخ شدن!

 نوار خالی پرکردن

یعنی مافیا قطعی نداره و داره توضیح واضحات میده

 ساید بستن

یعنی طرف بستن، مثلاً طرف میگه بین من و تو یکی مافیاست و یکی شهروند

 موج سواری

یعنی یکی تارگت میزنه و یکی دیگه حرفی از خودش نداره و فقط تارگت های یکی دیگه رو میگه و معمولا یک فکت مافیایی

 تارگت کش

نصف بازیکنان یک بازی به یک فرد تارگت می‌زنند.

 گردن گیری

یعنی یک نفر بدین بیرون و فردا استعلام بگیریم و اگر مافیا نبود تقصیر من و من بدین بیرون

 قفل کردن تارگت رو یکی

طرف چون خیلی تارگت خورده دیگه نمی‌گذارم کسی بهش تارگت بزنه!

 تارگت فورس

بیشترین تارگت مافیایی رو کسی داشتن یا مثلاً این فرد از بقیه برای من مافیا تر

 کلین شیت کردیم

یعنی از ساید شما کسی بیرون نرفته باشه و با همون تعداد شروع بازی تموم کنیم.

 ترپ گذاشتم

تله گذاشتم! برای مافیا تله گذاشتم

 روز بلایند

روز معارفه که هنوز مافیا هم رو نمیشناسند

 شاله له

شلوغ کردن بیخودی

 مخرج مشترک

مثلاً من با یک شخص دیگه ای دو تا تارگت داریم و یک نفر تارگت مشترک داریم به اون یک نفر میگیم تارگت مشترک

بازی مافیا و جنبه‌های رفتارشناسی آن

بازی مافیا یک بازی گروهی پویا است که به اطلاعات جزئی و ارتباطات بین بازیکنان تکیه دارد. در این بازی، یک گروه اقلیتی (مافیا) اطلاعات مهمی را پنهان می‌کند (مافیا هویت همتایان خود را می‌دانند)، در حالی که بقیه بازیکنان (شهروندان) تلاش می‌کنند تا اعضای این گروه نفوذی را شناسایی کنند. از این منظر، بازی مافیا تضاد بین اطلاعات مخفی و اطلاعات عمومی در یک محیط خیالی (شهر) را به تصویر می‌کشد.
بازی مافیا، با تعامل بین بازیکنان و پویایی اجتماعی آن، به عنوان یک محیط پر از ابهام و استدلال‌های پیچیده شناخته می‌شود. در طول بازی، بازیکنان از طریق بیان دیدگاه‌ها و استدلال‌هایشان نقش‌های دیگر بازیکنان را حدس می‌زنند.
حرف هایی چون ” تو مافیا هستی “، نه تنها موجب تحریک عاطفی در بازی مافیا می‌شود، بلکه فرصتی برای بررسی روابط اجتماعی، تبادل نظر و تعاملات بین بازیکنان را فراهم می‌کنند. این بازی ترکیبی از جنبه‌های روانشناسی، همکاری، فریب، ارتباطات، مشاهده، بیان دیدگاه، احساسات، توانایی قضاوت، و تفکر منطقی و ریاضیاتی را در خود دارد.

چرا بازی مافیا برای تحقیقات روانشناسی جالب است؟

انسان‌ها به عنوان موجودات بسیار پیچیده شناخته می‌شوند. ما افکار و اندیشه‌های خود را به شکل‌های مختلفی بیان می‌کنیم، تجربیات مختلفی از احساسات را تجربه می‌کنیم و در بازی‌ها و موقعیت‌های مختلف به طرق متفاوتی عمل می‌کنیم. جالب است بدانید که بازی مافیا شباهت‌های زیادی به جریان‌های واقعی در زندگی دارد. در زندگی واقعی، ما انسان‌ها ائتلاف‌های مختلفی را ایجاد می‌کنیم که اطلاعات مختلفی را پنهان می‌کنند (برای مثال، کارگران و مدیران، دانش‌آموزان و معلمان، یا سهامداران مختلف یک شرکت). هر یک از این ائتلاف‌ها می‌توانند نحوه‌ی جمع‌آوری اطلاعات، ارتباط با یکدیگر، و تصمیم‌گیری‌های خود را داشته باشند.
در همین راستا، ماهیت گیم پلی مافیا نیز تعاملات بین فردی است که در آن بازیکنان اطلاعات مختلف، سبک‌های ارتباطی متنوع، و ویژگی‌های عملکردی گوناگونی دارند. به همین دلیل، درک رفتار افراد در تیم‌ها (که ممکن است مشارکتی یا رقابتی باشند) در زمینه‌ی مدیریت سازمانی بسیار حیاتی است. همچنین، توانایی درک رفتار فردی و پیش‌بینی زمانی که افراد ممکن است به دیگران مشکوک شوند، برای حفظ اعتماد در روابط اجتماعی بسیار ضروری است.
به علاوه، جالب است بدانید که برخی از محققان از بازی مافیا به عنوان یک محیط مناسب برای تحقیقات در زمینه‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده کرده‌اند، در حالی که برخی دیگر این بازی را به عنوان یک گزینه ایده‌آل برای مطالعات در زمینه‌ی مدل‌سازی‌های ریاضی معرفی کرده‌اند.

هدف بازی مافیا

هدف اصلی از بازی مافیا ایجاد یک محیط تعاملی و استراتژیک برای بازیکنان است. این بازی اغلب به صورت گروهی با حداقل ۶ نفر و به بالا انجام می‌شود و در آن دو تیم اصلی وجود دارد: مافیا و شهروندان. هدف مافیا به طور کلی تخریب شهروندان و کنترل شهر توسط خودشان است. آن‌ها سعی می‌کنند هویت خود را پنهان کرده و اعضای شهروندان را به طور پنهانی به قتل برسانند تا شهروندان بیرون کرده شوند و تعداد آن‌ها کمتر از تعداد مافیا باشد.
هدف شهروندان، به جلوگیری از تخریب شهر توسط مافیا و شناسایی اعضای مافیا در میان خودشان است. آن‌ها باید با استدلال و تحلیل تعاملات بازیکنان، نقش‌های مختلف، و حرکات مشبوه تشخیص دهند که کدام بازیکن‌ها ممکن است مافیا باشند و آن‌ها را به مرگ برسانند. بنابراین، هدف از بازی مافیا به ازای هر گروه متفاوت است. برای مافیا، هدف نهایی تصاحب قدرت و تخریب شهروندان است، در حالی که برای شهروندان، هدف نهایی بقا و شناسایی مافیا است.

مزایای بازی مافیا

بازی مافیا می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی داشته باشد، از جمله تقویت مهارت‌های جرئت‌وری و الگوی رفتار فاتح در افرادی که به سختی از حق خود دفاع می‌کنند. این بازی همچنین به افراد کمک می‌کند تا فن بیان و ارتقاء مهارت‌های سخنرانی در جمع را تجربه کنند.
یکی از جوانب مثبت دیگر این بازی، ایجاد فرصت برای آموزش کنترل خشم، توسعه مهارت‌های همکاری گروهی، افزایش توانایی تحلیل و ارزیابی هوشی و عاطفی خود و دیگران است. همچنین، این بازی می‌تواند مهارت‌های حل مسائل را تقویت کند و به بهبود قابلیت فهم و تشخیص افراد دروغ‌گو و توجه به زبان بدن و نهادهای دیگر کمک کند.
با توجه به اهمیت تقویت خلاقیت و هوش هیجانی و تحریک ذهن به طرح سوالات و بازخوردهای متنوع در موقعیت‌های متنوع، بازی مافیا به شما فرصت می‌دهد تا توانایی خلاقیت خود را در موقعیت‌های چندگانه ارتقا دهید.

معایب بازی مافیا

بازی مافیا ممکن است جذابیتی فراوان داشته باشد و در برخی موارد می‌تواند اعتیادآور باشد، بنابراین مهم است که با میزان معقولی و در محیطی مناسب انجام شود تا از افراط در آن جلوگیری شود. همچنین اگرچه در این بازی دانستن مهارت‌های دروغ‌گویی تقویت می‌شود، اما تأکید بر اصول اخلاقی و تفکر انتقادی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
بازی مافیا افراد را ترغیب به تجزیه و تحلیل و بررسی اشتباهات و صحیح‌ترین راه‌حل‌ها می‌کند، و این تجربه‌ی بازیکنان را در تفکر و تصمیم‌گیری‌های روزمره بهبود می‌بخشد. همچنین بازی مافیا محیطی فراهم می‌کند که بازیکنان می‌توانند مهارت‌های ارتباطی و تفاوت‌های فرهنگی را در مواجهه با دیگران تقویت کنند. این بازی علاوه بر ارتقاء مهارت‌های تحلیلی، تصمیم‌گیری و انتقادی، می‌تواند به تعالی مهارت‌های اجتماعی نیز کمک کند.
در اختتامیه، مهم است که بازی مافیا به عنوان یک تفریح سالم و آموزنده برای افراد بالای ۱۳ سال توصیه می‌شود. بازی مافیا، مانند یک تجربه تفکری و اجتماعی جذاب، توانایی انسان‌ها را در تحلیل، تصمیم‌گیری، و برقراری ارتباط با دیگران بهبود می‌دهد.

کجا می‌توانیم مافیا بازی کنیم؟

بازی مافیا را می‌شود در جمع دوستان، مهمونی های خانوادگی، کافه‌ها و پلتفرم‌ها بصورت آفلاین و آنلاین بازی مافیا را انجام دهید.

بازی کردن مافیا آنلاین در گوشی‌های اندرویدی

برای بازی کردن مافیا در اندروید با سایر بازیکنان اپلیکیشن‌های زیادی موجود است. بهترین بازی‌های مافیایی در اندروید را می‌توانید از پلی استور گوگل یا کافه بازار دانلود کنید.

حتما بخوانید  معرفی 8 بازی مافیایی آنلاین برای موبایل🕵

سوالات متداول

بازی مافیا چیست؟

بازی مافیا را می‌توان یک بازی گروهی و استدلالی است که تقلید از نبرد بین یک اقلیت آگاه و یک اکثریت ناآگاه را دارد. در این بازی، هر نقش به یک شخص اختصاص می‌یابد و بازیکنان باید با چالش‌ها و تحلیل‌های استدلالی، یکدیگر را به مواجهه با خطر ببرند یا متهم کنند تا عناصر مافیایی در گروه پنهان شوند. این بازی توانایی‌های استراتژیک و تعامل اجتماعی بازیکنان را به چالش می‌کشد و ممکن است به یک تجربه تفکری و سرگرم‌کننده تبدیل شود.

هدف از بازی مافیا چیست؟

بازی مافیا یک بازی تعاملی و استراتژیک گروهی است که دو تیم اصلی دارد: مافیا و شهروندان. هدف مافیا تخریب شهروندان و کنترل شهر است، در حالی که هدف شهروندان، به جلوگیری از تخریب شهر توسط مافیا و شناسایی اعضای مافیا در میان خودشان می‌باشد. این بازی از استدلال، تحلیل، و تعاملات بازیکنان برای تحقق اهداف هر گروه استفاده می‌کند و از تنوع و پیچیدگی رفتار انسان‌ها برای ایجاد یک محیط مهیج و جذاب بهره می‌برد.

بازی مافیا از کجا اومده؟

بازی مافیا یا گرگینه، یک بازی جذاب و محبوب در میان نوجوانان و جوانان است که توسط دیمیتری دیویدف در دانشگاه دولتی مسکو در سال ۱۹۸۶ ایجاد شد. از آن زمان، این بازی به سرعت در روسیه و کشورهای دیگر جهان شناخته شده و محبوبیت یافته است.

بهترین سناریو بازی مافیا چیست؟

قطعاً بهترین و کامل ترین سناریو بازی مافیا را میتوان سناریو مافیا پیشرفته دانست.

مافیا چه جور بازی هست؟

بازی مافیا یک بازی گروهی بر پایه استدلال است.

جمع بندی

بازی مافیا، جوانان و نوجوانان را به یک تجربه مهیج و تفکری عمیق دعوت می‌کند که علاوه بر سرگرمی، مهارت‌های ارزشمندی را به آن‌ها یاد می‌دهد. این بازی، نه تنها یک فرصت برای سرگرمی و گذراندن وقت خوش دارد بلکه یک زمینه آموزشی برای کسب مهارت‌های اجتماعی و فراشناختی نیز فراهم می‌کند.
در بازی مافیا، شما با مفاهیمی همچون همکاری، تحلیل، ارتباطات اجتماعی، تعاملات انسانی، و تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده آشنا می‌شوید. این بازی نقشی بزرگ در تقویت مهارت‌هایی همچون تحلیل دقیق و تصمیم‌گیری هوشمندانه ایفا می‌کند. علاوه بر این، مهارت‌های ارتباطی، توجه به زبان بدن، و تشخیص افراد دروغ‌گو نیز بازیکنان را در مواجهه با موقعیت‌های واقعی در زندگی کمک می‌کنند.
از جانبی، بازی مافیا یادآوری می‌کند که هر انسانی می‌تواند در جمع دیگران تأثیرگذار باشد و از قدرت خود برای تشخیص حقیقت و رسیدن به اهدافش استفاده کند. این بازی به ما می‌آموزد که در جریان زندگی، اغلب باید با تغییرات و تحولات مختلفی مواجه شویم و باید به شکل هوشمندانه‌تری به آن‌ها واکنش نشان دهیم.
پس بازی مافیا، نه تنها یک فرصت برای سرگرمی و تفریح دارد بلکه یک محیط آموزشی و تربیتی است که می‌تواند در بهبود مهارت‌های میان‌فردی و تصمیم‌گیری در زندگی واقعی به شما کمک کند. به جرأت می‌توان گفت که این بازی تبدیل به یک تجربه یادگیری سرگرم‌کننده تر، جذاب‌تر، و فراگیرتر از همیشه شده است.
منابع: مدیوم , scienceofpeople , بازی مافیا

مشاهده بیشتر

بهروز

سلام... من بهروز هستم.... یک علاقه مند به سئو، دیجیتال مارکتینگ و نویسندگی...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا