هوش مصنوعی

اولین نشست بین‌المللی هوش مصنوعی در شهر لندن با حضور 28 کشور برگزار شد.

دولت‌های جهان به منظور مقابله با پتانسیل خطرات فاجعه‌باری که هوش مصنوعی ممکن است ایجاد کند، به امضای «اولین توافق جهانی» در حوزه این فناوری پرداختند.

در دو روز 10 و 11 آبان‌ماه، شهر لندن میزبان اولین نشست بین‌المللی هوش مصنوعی (AI Safety Summit) بود. در این رویداد بزرگ، مقامات برجسته‌ای از جمله دبیر کل سازمان ملل، رئیس اتحادیه اروپا، و سران 28 کشور جهان به بررسی خطرات ناشی از هوش مصنوعی پرداختند.

همچنین، به منظور مقابله با پتانسیل خطرات غیرقابل پیش‌بینی که هوش مصنوعی ممکن است ایجاد کند، دولت‌های سراسر جهان در یک اجلاس جهانی در بریتانیا دست به امضای «اولین توافق‌نامه جهانی» در زمینه هوش مصنوعی زدند. در جریان این جلسه، دولت بریتانیا اعلام کرد که قصد دارد در زمینه ابررایانه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری نماید. همچنین، ایلان ماسک، رئیس شرکت‌های تسلا و شبکه اجتماعی ایکس، هوش مصنوعی را به عنوان «یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای بشریت» توصیف کرد.

امضای اولین توافق‌نامه جهانی در اولین نشست بین‌المللی هوش مصنوعی

با این وجود، بسیاری از افراد حاضر در جامعه فناوری نامه‌ای را امضا کردند که در آن خواستار پذیرش طیف گسترده‌ای از رویکردها شدند.

احتمالاً مهم‌ترین پیامی که از این جلسه منتقل شد، مربوط به اولین توافقنامه جهانی بود که هدف آن شناسایی خطرات ایمنی مرتبط با هوش مصنوعی ناشی از نگرانی مشترک و ایجاد سیاست‌های مبتنی بر ریسک مرتبط در سطح کشورها است. در این توافقنامه جهانی آمده است که هوش مصنوعی دارای پتانسیل آسیب‌های جدی، فاجعه‌بار، عمدی یا غیرعمدی است که از مهم‌ترین ویژگی‌های این فناوری ناشی می‌شود.

هرچند میشل دونلان، وزیر امور خارجه بریتانیا در امور علم، نوآوری و فناوری این توافق را یک دستاورد مهم توصیف کرد، اما کارشناسان ادعا می‌کنند که این توافق به اندازه کافی موثر نیست.

حتما بخوانید  ۱۲ چت بات هوش مصنوعی که هر ایرانی باید بشناسد

پل تیتر، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی AMPLYFI در گفت‌وگو با یورونیوز، اظهار داشته است:

همکاری قدرت‌های بزرگ به‌عنوان یک نقطه آغاز موفق می‌تواند در تأیید اصول اخلاقی موثر باشد، اما تعهد به تدوین سیاست‌های خاص و تعیین مکانیسم‌های پاسخگویی باید به سرعت پیگیری گردد.

همچنین، چین به اتفاق ایالات متحده، اتحادیه اروپا، و دیگر کشورها، برای مدیریت جمعی خطرات هوش مصنوعی و ترسیم مسیری ایمن برای پیشرفت سریع این فناوری، توافق کرده است.

AI Safety Summit 2

نظر ایلان ماسک درمورد خطرات جدی هوش مصنوعی

ایلان ماسک، کارآفرین میلیاردر در حوزه فناوری، از جمله افرادی بود که نگرانی‌های خود را در مورد هوش مصنوعی بیان کرد:

ما از نظر قوی یا سریع با موجودات دیگر تفاوتی نداریم، اما ما هوشمندتر هستیم. حالا، برای اولین بار در تاریخ بشریت، با چیزی روبرو شده‌ایم که بسیار هوشمندتر از ما خواهد بود.

ماسک، که یکی از بنیان‌گذاران OpenAI و توسعه‌دهنده ChatGPT است، افزود: “باید یک داور برای شرکت‌های فناوری وجود داشته باشد و مقررات با احتیاط اجرا شوند.”

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز در جریان این اجلاس در مورد خطرات و فرصت‌های هوش مصنوعی گفت:

ما وارد دورانی جدید شده‌ایم. ما اکنون در زمانی هستیم که ماشین‌ها می‌توانند هوشمندانه عمل کنند. آرزوی من این است که از گذشته درس بگیریم و سریعاً عمل کنیم.

همچنین، دولت بریتانیا اعلام کرد که جلسات دیگری در آینده در زمینه ایمنی هوش مصنوعی برگزار خواهد کرد. همچنین، کره جنوبی در شش ماه آینده یک جلسه مجازی دیگر را در زمینه هوش مصنوعی برگزار خواهد کرد و فرانسه میزبان نشست حضوری بعدی هوش مصنوعی در سال آینده خواهد بود.

حتما بخوانید  ارتقاء امنیت و دسترسی گوگل بارد به ایمیل، اسناد و فضای ذخیره‌سازی
مشاهده بیشتر

بهروز

سلام... من بهروز هستم.... یک علاقه مند به سئو، دیجیتال مارکتینگ و نویسندگی...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا